Werkwijze:

Eerst houdt de fysiotherapeut een vraaggesprek met de eigenaar/eigenaresse over de problemen.

Behandeling:

De fysiotherapeut(e) beschikt over een groot aantal behandelingsmogelijkheden welke in vier groepen zijn onder te verdelen.

  1. Bewegingstherapie: Dit is het vergroten van de bewegingsmogelijkheid van gewrichten, het vergroten van de kracht of de lengte van de spieren, ontspanningsoefeningen, aanleren van de juiste bewegingen en stabiliteittraining.
  2. Massagetherapie: Hiervoor zijn verschillende technieken, met een speciaal doel, zoals verminderen van spierspanning, ontwatering van weefsels en bevordering van de doorbloeding.
  3. Fysiotechnische applicaties: hieronder vallen behandelingen doormiddel van warmte -, koude -, licht -, water - en elektrotherapie (interferentie) of ultrageluid.
  4. Gespecialiseerde technieken: manipulaties, tracties, diepe dwarse fricties e.d.

Meestal wordt er een combinatie van behandelmethoden toegepast.

Daarnaast:

Het aanleren om Uw eigen hond te masseren en/of gerichte oefeningen mee te doen.

Adviezen:

Tijdens en na de behandeling zal de fysiotherapeut(e) adviezen geven om herstel te bevorderen en herhaling van de klachten te voorkomen. De adviezen kunnen betrekking hebben op beweging, rust, omgevingsfactoren e.d.

Informatie:

Raadpleeg Uw dierenarts voor informatie, of bij een dierenfysiotherapeut(e) bij U in de buurt of via internet: www.nvfd.nl